diumenge, 14 de novembre del 2010

WebQuest

És una eina amb la qual els educadors/es poden crear contingut didàctic, consisteix en activitats orientades a la investigació on tota, o part de la informació en que l’alumnat interactua prové de recursos d’Internet.
Sempre presenta una estructura: la introducció (on s’explica el tema a treballar), la tasca ( les activitats que es duran a terme), el procés ( com s’han de realitzar les activitats), l’avaluació ( com s’avaluarà als alumnes), la conclusió (on s’anotaran totes les coses que han aportat els alumnes amb la realització de les activitats), crèdits i la guia del professor.
Promou l’utilització d’habilitats cognitives, el treball cooperatiu i l’autonomia dels alumnes.
Un educador/a pot crear un WebQuest sobre algun centre d’interès i explicar alguna cosa sobre aquest. A partir d’aquí crear activitats (preguntes,...) per a que els nens i nenes facin, així aprenen i alhora treballen i fomenten el domini de la navegació per Internet.

1 comentari:

  1. Les webQuest igual que les caceres del tresor són molt útils per a que els alumnes facin la feina i aprenguin de manera més lúdica, i utilitzant l'ordenador que sempre els fa més ilusió.
    Encara que aquesta eina és per a edats una mica més avançades, o fer-les molt pautades si es fa per a nens/es petits.

    ResponElimina