dilluns, 15 de novembre del 2010

Quaderns virtuals

És un entorn d’aprenentatge digital que neix i es desenvolupa al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per portar a la xarxa els quaderns d’exercicis tradicionals. El projecte està format per un conjunt d’aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatiu, la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d’avaluar el procés i rendiment de l’alumnat.
Els seus objectius són:
·         Avaluació i seguiment de l’alumne.
·         Interacció amb l’alumnat: correcció, anotacions...
·         Personalització de les propostes didàctiques.
·         Motivació de l’alumne.
·         Sostenibilitat (estalvi de paper).
·         Accessibilitat.
Que permet realitzar als educadors:
·         Crear recursos didàctics multimèdia.
·         Facilitar el seguiment i l’avaluació, així com la interacció alumne-professor.
·         Crear un repositori de quaderns per a afavorir l’intercanvi i la reutilització de materials educatius.

Exemple d'un quadern virtual:

9 comentaris:

  1. Hola miriam!
    Io no estic d'acord amb els quaderns digitals, penso que els llibres de tota la vida haurien de seguir!

    Molt original lo blog! m'agrada molt!! ;)

    ResponElimina
  2. Hola!!! Moltes gracies per comentar. Jo estic molt dacord amb tu, peró l'avantatge que té és queamb els quaderns virtuals s'estalvia molt de paper.

    ResponElimina
  3. Hola Miriam!!
    Jo crec que l'adequat seria compaginar aquests quaderns amb els llibres, ja que tot té els seus pros i els seus contres...

    Cuida't!

    ResponElimina
  4. Hola!!
    Estic d'acord en Mireia. Pot ser molt útil fer servir els quaderns digitals perquè permet als alumnes aprendre a utilitzar una nova tecnologia per a realitzar les seves activitats diàries i al ser una novetat per a ells, els pot motivar i divertir més que no pas els llibres. De totes maneres, ho integraria de forma parcial sense deixar de banda els llibres.

    Besets ;)

    ResponElimina
  5. Per aixó es un gran avantatge , perquè alhora que treballes les noves tecnologies, motives als nens per aprendre. Treballen dos coses a la vegada i les dos molt profitoses.

    ResponElimina
  6. L'idea de compaginar els llibres de sempre amb els quaderns virtuals està molt bé, ja que no hem de deixa perde com s'ha treballat sempre i desde fa molts anys.

    ResponElimina
  7. hola miriam!!
    jo crec que els llibres virtuals per als xiquets no es un avantatge perque quan estan davant un ordenador lo que menos fan es estudiar, però també veig que es un avantatge per als pares ja que no es gasten tants diners en llibres.
    felicitats per este blog tan bonico.

    ResponElimina
  8. hola miriam,
    jo crec q com tot, té els seus pro i els seus contra, tot és saber-ho utilitzar en la justa mesura i fer-ne un bon ús, potser seria bó fer-ne un ús parcial, mig i mig. es fa molt estrany i incòmode haver-te de llegir un llibre de 1000 i pico pàg. davant d'una pantalla i no d'un llibre!
    tot i això,penso q és un gran benefici alhora de gastar menys paper i menys diners, estalviarem molt més,en tots els aspectes, això segur!
    també he de dir, q avui en dia, es fa motl més fàcil compartir informació, cultura i educació mitjançant les TIC
    felicitats pel blog!

    sara bel

    ResponElimina
  9. Estic dacord amb els dos, crec que si, que el millor és treballar mig i mig, per aixi poder-ho treballar tot i no deixar el que ha estat el llibre tota la vida i amb el que tothom hem apres.

    ResponElimina