dilluns, 15 de novembre del 2010

Marcadors socials

Són formes d’emmagatzemar, classificar i compartir enllaços d’Internet amb altres persones, a banda és poden aconseguir enllaços amb grups amb preferències similars en àrees com llibres, vídeos educatius, activitats per als alumnes,...
Amb l’ajuda dels marcadors socials es pot guardar i organitzar informació interessant o important de forma publica o privada, per a després ser compartida amb altres usuaris que mantenen interessos similars mitjançant enllaços per categories.
Podem etiquetar i categoritzar la nostra informació i presentant-la d’una forma organitzada, tant per a localitzar-la com per a compartir-la.
En el procés pedagògic cada vegada més es pot notar l’utilització de les TIC, degut a que les noves generacions s’identifiquen més a traves d’aquests mitjans.
També permet dur a terme una comunicació entre professor i alumne, mantenint fòrums educatius, xats, videoconferències, classes virtuals...
Un exemple de marcador social és Delicious, que permet emmagatzemar llocs web d’interès i compartir-los amb altres usuaris.

3 comentaris:

  1. Aquest apartat em sembla molt interesant perque gracies als marcados socials podem intercanvia comentaris i dona les nostres opinions.

    ResponElimina
  2. És ben cert Anna, i per als professionals docents un gran avantatge per a poder intercanviar opinions i activitats.

    ResponElimina
  3. Jo he pogut comprovar la gran eficàcia d'aquesta eina, sobretot per fer treballs en grup i treballar cadascú des de casa seva però a la vegada compartint-ho.

    ResponElimina