dilluns, 15 de novembre del 2010

Educat 1X1

Les tecnologies de la informació i la comunicació han recorregut un llarg camí per a fomentar la innovació en l’ensenyament i millorar els processos i els resultats de l’aprenentatge.
L’ordinador a passat a ser una eina fonamental a les aules aquest curs per a gairebé 30 mil alumnes catalans.
El projecte 1X1, a més de noves dotacions a les aules i la disponibilitat d’un ordenador portàtil per a cada alumne, compren el desplegament exploratori dels llibres de text en forma digital. Aquesta actuació vol ser una aportació destinada a l’adquisició i el desenvolupament de les competències necessàries en la societat del coneixement.
Per fer el pas cap al format digital i poder disposar dels seus avantatges,s’han de tenir uns factors importants que són: la preparació de les infraestructures i la preparació dels docents, de mares i pares, ja que l’èxit del projecte serà resultat del treball i de les aportacions de tots, no només dels alumnes.
Hem de tenir en compte que l’ordinador no és només un recipient de continguts, com ho són els llibres de text, sinó una eina de treball i una finestra oberta a recursos il•limitats.
Alguns dels objectius d’aquest projecte són: convertir l’ordinador en l’eina personal de treball dels alumnes i situar a Catalunya en el grup de països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació.

3 comentaris:

  1. Crec que aquesta metodologia nova fa que els nens treballin més motivats i estiguin més interessats per l'estudi i s'involucren més a l'hora de treballar. També penso que facilita la tasca dels professors a l'hora d'interactuar amb els nens i treballar amb aquest.
    Per concluir puc dir que si que passen masa hora davant l'ordinador, ja que fa que la vista és cansi més i necessiten més pronte ulleres.

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb tu amb l'ultima cosa que has dit ada. Pero crec que és l'unc inconvenient a aquest projecte.

    ResponElimina
  3. Ola xiques! pues jo crec que el projecte Educat 1x1 també té els seus inconvenients ehh, trobo que no està tenint el resultat que des de el Departament pensaven! Potser s'haurien de pendre mesures més estrictes en quan a l'alumnat, ja que tenir el pc amb connexió a Internet durant les classes provoca que molts es distreguin amb el facebook, chat, msn...

    ResponElimina